Från snorkling till dykning

Är du den personen som gillar vattensporter och vatten överhuvudtaget så kanske det som du ska börja med är snorkling. Detta kan vara en bra väg in till mer avancerad dykning. Börja med att prova på snorkling och gör kortare dyk utan utrustning till att börja med.

Snorkling

När du snorklar så ligger du oftast vid vattenytan med cyklop och snorkel. Du andas med huvudet under ytan och med hjälp av din snorkel. För att du ska ta dig framåt så kan du använda dig av så kallade fenor som sätts på fötterna. Mycket av det du behöver för att börja hittar du hos sportamore.se. Om det skulle vara kyligt ute eller att du kommer att vara i vattnet under en längre tid så kan en våtdräkt hjälpa dig att hålla dig varm. Många tycker det är trevligt att snorkla under en semester utomlands med varmt vatten och härliga undervattensupplevelser.

Dykning

Så fort du går ner längre än vad din snorkel klarar av så har du börjat dyka. Utan dykutrustning så kallas detta för fridykning. Du kan med fördel prova dig fram när du är ute och snorklar och dyka längre ner under ytan. Hur länge du kan hålla andan avgör hur länge du kan vara nere. Dyk inte för långt utan räkna med att det tar en viss tid innan du når ytan igen. Allt eftersom du blir van att dyka så kan du ta en kurs i dykning med utrustning. Genom olika dykutbildningsorganisationer så kan du utbilda dig och få ett dykcertifikat vilket beskriver dina kunskaper inom dykning.