Bästa dykningsdestinationerna i världen

Dykning är en fantastik hobby på de rätta platserna. En del destinationer är väl känd för sina undervattensäventyr och här tar vi en titt på några av de bästa platserna i hela världen. Kanske hittar man något som verkligen lockar och blir en perfekt destination för nästa gång man lämnar landet.

Barracuda Point (Malaysia)

Utanför ön Sipadan i Malaysia finns kanske det främsta dykvattnet i världen.  På öns östra del är det ett 800 meter djupt stup just under vattnet fylld med avsatser och grottor fylld på många håll av koraller. Men en av de mest populära platserna hittar man sydöst om ön, kallad Barracuda Point, där man kan stöta på enorma stim av tusentalsfiskar och simma bland dem.

The Yongala (Australien)

The Yongala är faktiskt inte namnet på ett vatten eller ens en del av något geografiskt område. Det är namnet på ett skepp som sjönk under en cyklon redan 1911. The Yongala är ett måste för alla som älskar vrakdykning. Bästa sättet att ta sig till vraket är att åka från stadens Townsville till orten Ayr, vilket tar omkring en timme. Därifrån kan man ta sig ut till vraket på omkring 30 minuter.

Blue Corner Wall (Mikronesien)

Blue Corner Wall är ett rev som ligger utanför ön Palau i Mikronesien. Här frodas en enorm variation av havsliv av alla dess slag. Allt från hajar  och sköldpaddor till mantisräkor och napoleonfisk finns att skåda i dessa vatten.  Dykning utanför Palau faller under kategorin drift diving där man låter sig drivas av tidsvattnet och på så sätt kan lättare tillryggalägga mer distans på kortare tid.

Shark & Jolanda Reef (Egypten)

Shark Reef och Jolanda Reef ligger i Röda havet mellan Egypten och Saudiarabien. Dessa lyfts ofta fram som några av de främsta revdykningsplatserna i världen. Detta kombinerar fantastiskt havsliv med vraket av Jolanda som gick på grund 1980 på den sydliga spetsen av halvön.