Dykning i Karlstad

Många kanske tror att det bara är dykning vid det stora barriärrevet som gäller. Men det finns fantastisk dykning runt om vi vårt avlånga land. Har ni dykning som det stora intresset så bör ni kolla upp dykning i Karlstad.

Karlstad DK är den klubb ni ska kontakta om ni flyttar till staden eller besöker den och vill börja dyka. Klubben har funnits sedan 1961 och det bedrivs en omfattande dykverksamhet idag. Allt från sportdykning till fridykning. Det dyks mest på hemmaplan men anordnas även dykresor till västkusten och Norge.

Det finns bra utbildningar för dig som vill lära dig mer om just dykning. Det finns bra information om vilka kurser och utbildningar inom dyk på klubbens webbsajt.  För er som exempelvis bor i Stockholm kan besöka Karlstad för att genomgå dessa utbildningar.

Som dykare i Karlstad så finns det fina dykvatten i Vänern. Då det funnits mycket fartygstrafik så kan man hitta många vrak där. Den västar halvan av Vänern vid Dalbosjön passar bra för sportdykning medans den östra halvan är betydligt djupare och passar utmärkt för teknisk dykning.

Ta er till Karlstad under en helg om ni redan är kunniga inom dykning och upplev Vänern på ett annorlunda sätt. Som vi skrivit om tidigare så finns Karlstad DK som kan tipsa om bra dykvatten i området och hjälper säkert till för den som är intresserade av dykning i området kring Karlstad.