Dykning är både roligt och upptäckande äventyr

Du åker ut med en båt i gryningen, solen har inte hunnit komma upp och havet är lugnt. Med dig har du din utrustning till det du tycker om att föra mest. Din svarta gummidräkt har du redan på dig och du väntar på en chans att få hoppa i. Först ska ni ta er till en plats där du aldrig varit tidigare för att uppleva okänt hav. Vi börjar närma oss och du tar på dig ryggsäcken som tynger dig med tuber. Det är dags, båda benen över räcket och du hoppar i, det första som nubbar ar havsytan är dina simfötter. Du tar dit första simtag och andas in, detta är frihet.

Är detta ditt drömscenario? Dykning är en aktivitet som inte många inte möter i vardagen. Det finns många olika sätt att dyka på och mycket du måste veta, detta kommer du att ha koll på när du läst sajtens innehåll.

Dykning definieras som en aktivitet där en människa befinner sig under vatten, detta kan dock ske i olika former. Fridykning är den form där andningen sker ovanför vattenytan och sedan är människan under vatten en kortare tid. En annan form av dykning är den varianten där du kan andas under vatten med hjälp av andningsgas och mask. Denna varianten tillåter oss att dyka längre ner och inte vara lika beroende av vattenytan.

Dykningen anammas i olika former och är får många exempelvis en sport. Dykningen finns också i många yrken så som inom räddningstjänsten och underhållsarbeten. Dykningen har varit en del av forskningen i det marinarkeologiska och bidrar till mycket viktiga lärdomar. Är du intresserad av att lära dig allt om dykarutrustning till dykningens framsteg i forskningen ska du definitivt klicka dig vidare.